top of page

za 21 sep

|

Ontmoetingscentrum Polderbos

"BERNSTEIN meets BROADWAY" - tvv Kom Op Tegen Kanker

Sopraan Hanne Roos en pianist/componist Jeroen D’hoe duiken in het wonderlijke Broadway-songbook van Leonard Bernstein en laten het bruisende New York van vorige eeuw herleven! Een uniek top-concert die je niet mag missen!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
"BERNSTEIN meets BROADWAY" - tvv Kom Op Tegen Kanker
"BERNSTEIN meets BROADWAY" - tvv Kom Op Tegen Kanker

Tijd & Lokatie

21 sep 2019, 20:00

Ontmoetingscentrum Polderbos, Polderbos 20, 9840 De Pinte, Belgium

Guests

Over het evenement

Sopraan Hanne Roos en pianist/componist Jeroen D’hoe duiken in het wonderlijke Broadway-songbook van Leonard Bernstein en laten het bruisende New York van vorige eeuw herleven!

Naast Bernsteins geliefde songs uit onder andere West Side Story of Candide, komen ook enkele van zijn ‘klassieke’ liederen ('I Hate Music', ‘A Simple Song’ ...) aan bod, maar daarnaast horen we ook een aantal songs van tijdgenoten zoals George Gershwin (‘Summertime’) en Cole Porter (‘I Hate Men’) die de jonge Bernstein inspireerden en de Broadway-musical mee vorm gaven, maar ook hedendaagse componisten die in deze stijl schrijven.

Bernstein liet musical, opera en jazz moeiteloos versmelten tot een unieke cross-overstijl waarmee hij de Broadway-musical naar een hoger niveau tilde. En laat dát nu net de sterkte zijn van sopraan Hanne Roos, die moeiteloos schakelt tussen opera, musical, jazz, in haar stemgebruik! Schijnbaar zonder enige moeite zingt ze meer dan 90 minuten non-stop de ene na de andere song, en acteert daarbij nog heel expressief, als een vis in het water in deze productie!

Mooie songs, bekend in de oren, heel wat emotie, afgewisseld met heel humoristische songs en een naadloze wisselwerking tussen pianist en zangeres, kortom, een avond om heerlijk achterover in uw stoel van te genieten en met een brede glimlach de zaal te verlaten!

Na een uitverkochte première in de Stadsschouwburg in Leuven gaat dit duo op tour door Vlaanderen, dus het uitgelezen moment om ze bij ons aan het werk te zien!

Zin in een muzikaal voorproefje ...? Check hier de song 'The girl in 14G' op het YouTube kanaal van Jeroen D'hoe en laat je meteen overtuigen van deze absolute topklasse!

In de pers (artikel Subcultuur 14/03/2019):

“Sopraan Hanne Roos glanst in een repertoire dat haar op het lijf geschreven lijkt en pianist Jeroen D’hoe hult Roos’ stem in een walm van kleurrijke akkoorden. Doorheen elk lied toont Roos een onfeilbaar begrip van stijl en de daarbij horende expressie.

Haar vertolking is erg dynamisch en presenteert de emotie van de muziek zowel in de kleur van haar stem als in de energieke schwung van haar bewegingen.”

Nog even dit ... De volledige opbrengst van dit evenement gaat integraal naar ons "Kom Op Tegen Kanker"-team waarmee we ook dit jaar onderdeel zijn van het overkoepelende MJR-team. We willen jou dan ook nu al heel erg danken voor deze bijzondere bijdrage!

Kaarten

  • BERNSTEIN meets BROADWAY - OCP

    Zorg dat u de online registratie volledig doorloopt. Ook wanneer u de optie 'Manuele Betaling' (=via overschrijving) selecteert! Pas dan wordt uw reservatie geregistreerd in onze systemen. De kaarten worden na registratie meteen via mail aan u gestuurd (*). Kiest u voor 'Manuele Betaling', vergeet dan niet aansluitend het overeenkomstige bedrag te storten tav: DE PINTE LEEFT! vzw BE64 7350 3746 7852 + vermelding "Bernstein + uw NAAM + aantal kaarten"

    € 15,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page