top of page

PINTAER

De Pintenaer

"Pints bier van bij òns ..." 

Zijn verhaal

De kans is erg groot dat j'em intussen al ergens hebt geproefd: "De Pintenaer",

Het eigen Pints biertje dat exclusief én op initiatief van De Pinte Leeft! op de markt werd gebracht in 2008.

"Letterlijk een biertje van én voor De Pinte" 

 

Hoewel De Pinte al sinds 2 juni 1868 een zelfstandige gemeente is die zich indertijd wist af te splitsen van buurgemeente Nazareth en ondanks verschillende pogingen, duurde het uiteindelijk tot 2008 alvorens het bestuur van De Pinte Leeft! zijn schouders onder dit ambitieus project zette.

De drijfveer was al even simpel als logisch: ..."Een gemeente die ‘Pint’ in haar titel draagt, moét op zijn minst toch één biertje hebben hebben die daar ook naar vernoemd is?" ...

Al snel werd contact gelegd met verschillende brouwerijen uit de buurt en werden proefsessies georganiseerd om alleen het allerbeste én allerlekkerste biertje te selecteren.

Zijn etiket

Ook voor het ontwerp van het etiket werd niet over één nacht ijs gegaan. De verlossende tip kwam er via oud-gemeentesecretaris Christian Meiresonne - trouwens peter van ons biertje. Omdat indertijd het ontwerp van het officiële wapenschild door de heraldische raad was weerhouden, net omwille van de aanwezigheid van een pot bier in het embleem, was dit hét ideale moment om het authentieke karakter en de symboliek van dit prachtige wapenschild in ere te herstellen. En zo geschiedde ...

Zijn lancering

Op zondag 14 september 2008 was het zo ver: tijdens de opening van de braderie werd de allereerste "Pintenaer" ontkurkt! Door de lekkere, volle smaak en de link met de gemeente sloeg de Pintenaer onmiddellijk aan.

In 2015, 7 jaar na de lancering van het bier, kreeg het bier een eerste restyling. Het recept werd licht aangepast, waardoor het iets minder zwaar is. Een aanpassing die heel wat mensen wisten te appreciëren! En voor de kenners, ook het etiket is onder handen genomen, waarbij nog meer de nadruk op het authentieke wapenschild werd gelegd.
 

Zijn beschikbaarheid

De Pintenaer is makkelijk te verkrijgen bij volgende middenstand-zaken:

De Pintenaer wordt verkocht per stuk of in handige houten bakjes per 12 flesjes.

Verenigingen die meerdere bakken of vaten willen bestellen voor een activiteit, verwijzen we graag door naar LDW Drankcenter voor de rechtstreekse bestelling.

 

De Pinte Leeft! heeft ook een groot aantal Pintenaer-glazen ter beschikking. Die kunnen gratis ontleend worden. Stuur daarom een mailtje naar info@depinteleeft.be.

bottom of page