top of page

za 16 nov

|

't Schaap

JAN DELVAUX - Typisch Belgisch

Jan Delvaux, journalist en Belpopspecialist, kreeg een paar jaar geleden een prikkelende vraag van een programma op Radio 1. “Bestaat er zoiets als typisch Belgische popmuziek?”.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
JAN DELVAUX - Typisch Belgisch
JAN DELVAUX - Typisch Belgisch

Tijd & Lokatie

16 nov 2019, 19:30

't Schaap, Baron de Gieylaan 39, 9840 De Pinte, Belgium

Guests

Over het evenement

Jan Delvaux, journalist en Belpopspecialist, kreeg een paar jaar geleden een prikkelende vraag van een programma op Radio 1. “Bestaat er zoiets als typisch Belgische popmuziek?”.

Zijn eerste reactie? “Neen. Belgische popmuziek bestaat niet. Er bestaat alleen popmuziek uit België.” We hebben niks uitgevonden en we zijn lichtgewichten. In 60 jaar popmuziek hebben we welgeteld 6 wereldhits gescoord. Zoveel hebben de Amerikanen er elke week.

Toch bleef het woord ‘typisch’ hangen in het hoofd van Delvaux. Binnen de kortste keren had hij een uitgebreide lijst met bijzondere Belgische bijdragen aan de grote popgeschiedenis.

Een zingende non. De grootste Japanse kersthit. Het beste Italiaanse nummer. Het logo van The Beatles.

Delvaux ging vervolgens kijken wat artiesten van hier over hun Belg zijn te vertellen hebben. Wat typeert ons? Waaraan herken je de Belgen in de muziek? Uit die berg aan informatie filterde hij een robotfoto van de artiest met het grootste aantal ‘belgitudes’.

Tijdens deze lezing doet Delvaux zijn zoektocht nog eens over. Het is een spreekuur vol wonderlijke verhalen en heerlijke anekdotes die worden ingekleurd met foto’s, illustraties en muziek. En na afloop mogen er altijd vragen gesteld worden.

“Jan Delvaux is de auteur van ‘Belpop. De Eerste Vijftig Jaar’ (2011), ‘Rock Werchter. Sinds 1975’ (2014) en van ‘Belpop Bonanza’ (2017). Hij vertelt al enkele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en was de externe harde schijf van Belpop op Canvas. Met DJ Bobby Ewing maakte hij vier succesrijke theatervoorstellingen over de nationale popgeschiedenis onder de noemer Belpop Bonanza. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belpop dan Wikipedia.”

Meer info: website Jan Devaux.

Kaarten

  • JAN DELVAUX - Typisch Belgisch

    Zorg dat u de online registratie volledig doorloopt. Ook wanneer u de optie 'Manuele Betaling' (=via overschrijving) selecteert! Pas dan wordt uw reservatie geregistreerd in onze systemen. De kaarten worden na registratie meteen via mail aan u gestuurd (*). Kiest u voor 'Manuele Betaling', vergeet dan niet aansluitend het overeenkomstige bedrag te storten tav: DE PINTE LEEFT! vzw BE64 7350 3746 7852 + vermelding "JAN DEVAUX + uw NAAM + aantal kaarten"

    € 10,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page